Virtualna-Očala

Virtualna-očala v 2001 SAS3 ali SAS Cube postane prva računalniška kockasta soba. SAS prav tako izda Virtools VRPack.

 

Virtualna-očala in Streetview

Leta 2007 pa nas že Google preseneti z aplikacijo Street View – nalin, da lahko panoramsko opazujemo okolico okoli sveta, ceste, zgradbe, in podeželje. Nato nadgradi stereoskopski 3D način, uveden leta  2010.

Oculus Rift – Virtualna-Očala

Leta 2010 je Palmer Luckey zasnoval prvi prototip družbe Oculus Rift. Ta prototip temelji na lupino VR čelade – virtualnih očal. Ima 90°vidni kot, kar na komercialnem trgu še ni bilo. Ta načrt je služil kot osnova za sodobne Oculus Rift virtualna očala.

Vlave javno prikaže SteamSight prototip, ki je predhodnik potrošniških virtualnih očal izdanih v letu 2016. To je v skupni rabi mnogih potrošniških VR box – vključno z ločenimi HD zasloni na oko.

virtualna-očala- zemljevid

virtualna-očala - facebook

virtualna-očala - revolucija

Facebook in Virtualna-Očala

Marca 2014 – Facebook kupi Oculus VR za 2 milijardi $. Nakup se je izvedel preden je Oculus Rift imel kaj naročil. V istem mesecu napo Sony projekt Morpheus (kodirano ime za PlayStation VR) to je čelada za PlayStation 4 video igralne konzole.
Google napove lepenko DIY ali naredi si sam – stereoskopski pregledovalnik za pametne telefone. Uporabik postavi pametni telefon v kartonski nosilec. Nosi ime Google Cardboard.2015 se je odločil prehoditi tudi HTC in Valve Corporation – napovejo HTC Vive in krmilnik.
Set vključuje sledilno tehnologijo ”svetilnik”, ki sledi na podali infrardeče svetlobe.


Revolucija Virtualnih-Očal

Do leta 2016 je bilo vsaj 230 podjetij v razvoju, povezanih z VR izdelki. Facebook ima kar 400 ljudi zaposlenih za razvoj virtualne tehnologije. Medtem ko Google, Apple, Amazon, Microsoft Sony in Samsung imajo vsi namenske AR in VR skupine. Dinamični binauralni zvok je bil leta 2016 množično uporabljen v VR čeladah.
Aprila 2016 HTC pošlje prve HTC Vive StreamVR čelade – to je bil prvi večji komercialni ”bum”, ki omogoča sledenje in gibanje na podlagi senzorjev v določenem prostoru. V začetku leta Sony vloži patent podobni napravi kot HTC Vive StreamVR – s potencialom za brezžični VR set.

virtualan-očala

Nakup Virtualnih-Očal

Junija 2018 pa izide naša spletna prodajalna, da vas popeljemo skozi svet virtualne realnosti in pokažemo ugodno in kakovostno ponudbo virtualnih očal.

2018-07-06T17:49:46+00:00